GELİŞTİRİLMİŞ BİLİRKİŞİLİK SİSTEMİ PROJESİ BAŞLATILIYOR
Tarih: 19.03.2013 | Okunma Sayısı: 3829

Adalet Bakanlığı Hukuk İşleri Genel Müdürlüğünün yararlanıcısı olduğu ve yürütme görevini üstlendiği Geliştirilmiş Bilirkişilik Sistemi Eşleştirme Projesi yürütülmeye başlanmıştır.

Bu çerçevede paydaş ülke Almanya'dır. Projede Alman Hakimler Rainer Dopp "Proje Lideri", Dr. Oliver Schoen ise "RTA".(Yerleşik Eşleştirme Danışmanı) olarak, Berkay MANDlRACI Dil Asistanı ve Dr. Eda BAYRAK ise RTA Asistanı olarak görev yapmaktadır.

Proje kapsamında çalışmaların yürütüleceği pilot adliyeler İstanbul, Antalya, Manisa Samsun ve Şanlıurfa olarak belirlenmiştir. Bu kapsamda ilgili heyet 19.03.2013 tarihinde Baromuza ziyarette bulunmuş olup karşılıklı olarak bilgi ve görüşler aktarılmıştır.