BASIN AÇIKLAMASI
Tarih: 4.06.2013 | Okunma Sayısı: 2531
 

BASIN AÇIKLAMASI

 

İstanbul Taksim’de başlayıp Ülkemizin birçok yerine yayılan olaylar ülke bütünlüğümüze, birlik ve beraberliğimize zarar vereceğinden endişe duymaktayız.

 

Güzel vatanımızın birçok zorluklar, sıkıntılar, şehitlerimiz ve gazilerimiz Büyük Önder Mustafa Kemal ATATÜRK ve silah arkadaşlarının sayesinde ülkemiz yaşanır bir ülke haline gelmiştir.

 

Ülkede yaşayan her vatandaşın gerekli kurallara bağlı kalarak Anayasal hakkı olan gösteri ve yürüyüş hakkına sahip oldukları unutulmamalıdır. Bu en tabii haktır. Bu hakların kullanılmasına kesinlikle müsaade edilmeli ve hoş görülü davranılmalı, fert ve sivil toplum kuruluşlarının fikir beyan etmeleri saygı ile karşılanmalıdır.

 

Ancak olayların takibinde en tabi hakların kullanımında beklenmeyen taşkınlıklar, endişe verici durumlar gözlenmektedir. Olayda defalarca yetkililer tarafından belirtildiği gibi orantısız güç kullanıldığı, sadece Anayasal hakkını kullanan kişiler bunlardan zarar gördüğü görülmekte olup; olayda birçok provokatörlerin ve olayı sabote etmek isteyen kötü niyetli kişilerin olaya katılması olayları daha da büyütmüştür. Bu durumda güvenlik güçlerimizin olayları önlemeye çalışırken bu kişileri ayırt etmeleri ve orantısız güç kullanmaktan kaçınmaları, daha da önemlisi yetkili ve sorumluların daha duyarlı ve sağduyulu olayları yumuşatan beyanlarda bulunmaları gerekmektedir.

 

Yasaların verdiği yetkilerin kullanılması Demokrasinin bir gereği olduğu unutulmamalıdır.

 

Samsun Barosu olarak her türlü taşkınlığa, orantısız güç kullanımına, insan hakları ve yasa ihlallerine karşı olduğumuzu ve takipçisi olduğumuzu belirtiriz.04.06.2013

 

 

 

Samsun Barosu Yönetim Kurulu Adına 

                Av.Necat ANIL            
19.09.2024
AV. PINAR GÜRSEL YILDIRAN
BARO BAŞKANI

© Web sitesi hizmeti Türkiye Barolar Birliği tarafından verilmektedir.