BASIN AÇIKLAMASI
Tarih: 12.05.2014 | Okunma Sayısı: 2676
 
BASIN AÇIKLAMASI
 

Danıştayın 146.Kuruluş Yıldönümü kutlamalarında Türkiye Barolar Birliği Başkanımız Sayın Av.Prof.Dr.Metin FEYZİOĞLU’nun konuşmaları sırasında meydana gelen olayda arzu edilmeyen sözlerden  ve durumdan dolayı rahatsızlık duyduk.

1136 sayılı Avukatlık Kanun’un 110/17.maddesine göre Türkiye Barolar Birliğinin görevleri arasında “Hukukun Üstünlüğünü ve İnsan Haklarını Savunmak ve Korumak, bu kavramlara işlerlik kazandırmak” vardır. Yine Avukatlık yasasına göre: Avukatlık, Kamu hizmeti olan serbest bir meslektir.

Savunmanın kurucu unsuru ve adil yargılamanın sağlanabilmesi açısından önemi olduğuna inandığımız avukatlık mesleği ve baroların yargı içinde yadsınamaz yeri bulunmaktadır.

Danıştay’ın çatısı altında böylesine önemli bir günde meydana gelen olaydan savunma mesleğini yürütmekte olan meslektaşlarımız ve baroların üzüntü duymaması mümkün değildir. Ancak meslektaşlarımız kendilerine yasanın verdiği yükümlülük ve sorumlulukları kendilerinde bulunan özgüven ve kararlılıkla görevlerini en iyi şekilde yerine getirmesini bilenlerdir.

Katılımcı Demokrasinin gerçekleşmesi adına tüm kurum ve kişilerin sağduyulu yaklaşımlar sergilemeleri, toplumsal barış ve huzurun zedelenmemesi, birlik ve beraberliğin bozulmaması en büyük arzumuzdur.


Samsun Barosu
Yönetim Kurulu
 
 
19.09.2024
AV. PINAR GÜRSEL YILDIRAN
BARO BAŞKANI

© Web sitesi hizmeti Türkiye Barolar Birliği tarafından verilmektedir.