CMK ÖDEMESİNE İLİŞKİN YAPILMASI GEREKENLER
Tarih: 1.05.2020 | Okunma Sayısı: 10203

1.  Avukat, OCAS sistemden hazırladığı bordroyu  OCAS sistemi üzerinden baroya gönderilir. “Bordro Hazırlama Videosu için tıklayınız

2.    Avukat tarafından hazırlanarak çıktısı alınan bordo

3.    Ödemeye ilişkin banka bilgilerini içerir dilekçe,

4.    Sigortalı çalışma veya ortak yetkililik durumu var ise duruma ilişkin ıslak imzalı dilekçe *Ortak yetkililer için banka hesap bilgileri dilekçe örneği*

5.    Soruşturma veya kovuşturmaya ilişkin görevlendirme yazısı, Islak imzalı sorgu zaptı, aslı gibidir yapılmış duruşma tutanağı, var ise yol gideri belgesi eklenir.

8.    Bordrodaki sıralamasına göre görevlendirme evrakları dosya içerisine konulur.

9.    Dosyaya ait makbuzu kesmeden, makbuz tarih ve numarasını bildirilerek hazırlanan dosya Baro CMK Servisine teslim edilir.

Önemli Not :

  1.  Çocuk Mahkemelerinin görev alanına giren soruşturmalar, davalar, bu davalara ilişkin kanun yolları ve icra takipleri kapsamında verilen avukatlık hizmetlerine 02/10/2019 tarihinden itibaren %8 oranında KDV uygulanmaktadır.
  2.  Talimat evrakları için hangi Cumhuriyet Savcılığı’na ait ise oraya hitaben, avukata ait banka IBAN bilgisini içeren dilekçe, OCAS sisteminden hazırlanan bordro üzerinde her iki savcılığın da talimat numaraları yazılarak, İlgili cumhuriyet savcılığından vergi dairesi ve vergi numarası öğrenip, makbuz kesilerek, evraklar ayrı bir dosya içinde CMK birimine teslim edilir. Talimat ücretleri asıl ücretin yarısı kadardır.
  3.  Bölge Adliye Mahkemesi’nden gelen görevlere ait evraklarda aynen talimat evrakları gibi avukata ait banka IBAN bilgisini içeren dilekçe, OCAS sisteminden hazırlanan bordro, duruşma zaptı ve görevlendirme yazısı eklenir makbuzu kesilerek ayrı dosya ile CMK birimine teslim edilir.
19.09.2024
AV. PINAR GÜRSEL YILDIRAN
BARO BAŞKANI

© Web sitesi hizmeti Türkiye Barolar Birliği tarafından verilmektedir.