KARADENİZ BÖLGE BARO BAŞKANLARI TOPLANTISI
Tarih: 9.03.2013 | Okunma Sayısı: 3203

09.03.2013 tarihinde Amasya Barosu'nun ev sahipliğinde düzenlenen Karadeniz Bölge Baro Başkanları toplantısı, Türkiye Barolar Birliği Başkanı Av. Vedat Ahsen COŞAR, Başkan Yardımcısı Av.Talay ŞENOL, Yönetim Kurulu Üyesi Ahmet GÜREL, Amasya Baro Başkanı Av. A.Melik DERİNDERE, Tokat Baro Başkanı Av. Faruk BOSTANCI, Çorum Baro Başkanı Av. İbrahim ÖZYILMAZ, Zonguldak Baro Başkanı Av. İbrahim Kerem ERTEM, Sivas Baro Başkanı   Av. Muharrem ELİŞ, Samsun Baro Başkanı Av. Necat ANIL, Artvin Baro Başkanı İzzet VARAN, Yozgat Baro Başkanı Av. Hacı İBİŞ, Kastamonu Baro Başkanı Av. Mehmet ÇİFTÇİ,Giresun Baro Başkanı Av. Gültekin UZUNALİOĞLU,Rize Baro Başkanı Av. Yunus ÇORUH’ un katılımı ile yapıldı.

Toplantı sonucunda düzenlenen sonuç bildirgesi aşağıda yayınlanmıştır.

KARADENİZ BÖLGE BARO BAŞKANLARI TOPLANTISI SONUÇ BİLDİRGESİ

1-  Uyap avukat portalındaki sorgulamaların avukatlar için ücretsiz olmasının sağlanması konusundaki     çalışmalarından ötürü Türkiye Barolar Birliği Başkanı         ve Yönetim Kurulu Üyelerine teşekkür ediyoruz.

2-  Türkiye Barolar Birliği tarafından hazırlanan ve 78 Baro Başkanının da katıldığı Baro Başkanları toplantısında görüşülerek üzerinde büyük ölçüde uzlaşılan Avukatlık Sınavına ilişkin tasarı metninin, Türkiye Barolar Birliği tarafından Adalet Bakanlığına tevdiinin acil olarak yapılması ve yasalaşması için gerekli girişimlerde bulunulması,

3-  TBB tarafından ön çalışması yapılan   Avukatlık Kanununun yasalaşması için Türkiye Barolar Birliği öncülüğünde, 78 Baro tarafından takip edilmesi ve gerekli çalışmalarının yürütülmesi,

4-   Karadeniz Bölgesi Baroları toplantılarının 2 ayda bir yapılmak üzere rutin hale getirilerek bir sonraki toplantının Samsun da yapılması,

5-  Yeni   Anayasa çalışmalarında   avukatlık mesleğinin, anayasamızın yargı bağımsızlığı kısmında yer almaları hususunun dikkate alınması, bunun için Anayasa Komisyonun da gerekli girişim ve çalışmaların yapılması, bu çalışmaların TBB. Tarafından yürütülmesi,

6-   CMK ücretlerinde TBB tarafından belirlenen avukatlık asgari ücret tarifesinde belirtilen ücret tarifesinin uygulanması ve CMK ücretlerinde KDV’nin tamamen kaldırılması,

7-   CMK ücretleri dışında kalan avukatlık ücretlerinde KDV oranının makul seviyelerde belirlenmesi için gerekli çalışmaların acil olarak yapılması, hususlarında mutabakata varılmıştır.

8-   İstanbul Barosu tarafından gerçekleştirilecek olan olağanüstü genel kurulunun avukatlık mesleğinin geleceği ve gelişimine katkı sağlaması dilemekteyiz.

9-   Türkiye Barolar Birliği olağan genel kurulu’nda aday olan bütün meslektaşlarımıza üstün başarılar dileriz.

Amasya Baro Başkanı                           Tokat Baro Başkanı                          Çorum Baro Başkanı

Av. A. Melik Derindere                             Av. Faruk Bostancı                              Av. İbrahim Özyılmaz

Zonguldak Baro Başkanı                          Sivas Baro Başkanı                           Samsun Baro Başkanı

Av. İbrahim Kerem Ertem                           Av. Muharrem Eliş                                   Av. Necat Anıl