MESLEKTAŞLARIMIZA DUYURU / ÇAĞRI

MESLEKTAŞLARIMIZA DUYURU / ÇAĞRI

Kıymetli meslektaşlarım,

Değerli dostlar;

Hepinizin bildiği gibi covit-19 salgını nedeniyle bugünden itibaren 65 yaş ve üstündeki vatandaşlarımızın evlerinden çıkmaları kısıtlandı.

Bu karardan bu yaş grubundaki meslek üstadlarımızın da etkilenecekleri âşikar!

Salgın ile ilgili ilk önlemler alınmaya başlandığında 14 Mart tarihinde kaleme aldığımız ''Meslektaşlarımıza ve Vatandaşlara Duyuru"muzda Samsun Barosu olarak yaşı ve/veya hastalığı nedeniyle mesleki yönden desteğe ihtiyacı olan meslektaşlarımıza teknik destek sağlamaya, alışverişlerinin yapılması, sağlık kurumlarıyla irtibata geçilmesi yahut sağlık kurumlarına götürülmeleri gibi konularda da baro personeli eliyle sosyal destek sağlamaya hazır olduğumuzu duyurmuştuk.

Bugün itibariyle sözünü ettiğimiz teknik ve sosyal desteğin daha elzem hale geldiği / geleceği tartışmasızdır.

Bu nedenle, ilk etapta 1 Ocak 1958 tarihi ve öncesinde doğan meslektaşlarımızı tespit ettik.

Şimdi de hem yaşı hem de sağlık sorunları nedeniyle destek vermemiz gereken üstatlarımız/meslektaşlarımız için 'Gönüllü Destek Grubu' oluşturmak istiyoruz.

Bunun için 15 yılın altında kıdemi olan ve gönüllü olan meslektaşlarımızdan kendilerinin ilgilenecekleri üstadlarımızı belli periyotlarda düzenli aramalarını, hâl-hatır sormalarını ve ihtiyaçlarının tespit edilerek baroya bildirmeleri konusunda yardım talep ediyoruz.

Böylece bu günlerde fazlasıyla ihtiyacımız olan toplumsal dayanışmaya önemli bir katkıda bulunacağımızı düşünmekteyiz.

Şimdi sizden istirhamımız :

1. 15 yıl ve altında kıdeme sahip iseniz ve bu çalışmaya gönüllü olarak katkıda bulunmak istiyorsanız isminizi lütfen Baro Müdiresi Arzu Yüksel'e 05055962322 nolu telefon ile ya da whatsapp mesajı ile bildiriniz.
  2. Yaşı 65'in altında olduğu halde sağlık problemleri nedeniyle desteğe ihtiyacı olan meslektaşlarımız da durumlarını Baro Müdiresi Arzu Yüksel'e 05055962322 nolu telefon ile ya da whatsapp mesajı ile bildirebilirler.
  3. Hepimiz desteğe ihtiyacı olduğunu bildiğimiz meslektaşlarımızın kim olduğunu ve durumunu yine baroya bildirebilirler.

Bu şekilde bir yardımlaşma, dayanışma ile bugünleri en az hasarla atlatacağımızı umuyor ve bunun için dua ediyoruz.

Biliyoruz ki 'büyükler, ailenin nimetidir,

küçükler ailenin ziynetidir.'

Sizlere şimdiden vereceğiniz katkılar, sağlayacağınız destek nedeniyle teşekkür ediyoruz.

Tüm meslektaşlarımıza / üstadlarımıza ve aile fertlerine esenlik içinde sağlıklı günler diliyoruz.

Allah'a emanet olunuz!

Selam, sevgi ve saygılarımızla&S230;