SAMSUN BAROSU 29 EKİM 2013 BASIN AÇIKLAMASI
Tarih: 28.10.2013 | Okunma Sayısı: 2473

   

B A S I N   A Ç I K L A M A S I
Cumhuriyetimizin 90.yıl dönümünü kutlamanın mutluluğunu yaşamaktayız. Cumhuriyet demek eşitlik, özgürlük ve adalet demektir. Bu kavramlar insanlık için en ideal, en erdemli yönetim şeklini oluşturur.
 
Bugün 90.yılını kutladığımız Cumhuriyetimizi kurmak adına Türk Milleti’nin büyük fedakarlıkları, acı ve gözyaşı ile dolu zor yılları olmuştur. O dönemde hemen her ailede Cumhuriyetimize giden yolda şehitlerimiz ve gazilerimiz olmuştur.
 
Bu kadar ağır bedellerle kurulan ve bugüne kadar Türk Milletince büyük bir hassasiyetle korunan Cumhuriyetimiz için başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk, silah arkadaşları ve tüm şehitler ve  gazilerimizi şükranla ve minnetle anıyoruz.
 
Bizler, Cumhuriyetimize giden yolun başlangıcı olan İlkadım Şehrinde bulunmamız, Samsunumuz ise Cumhuriyeti yaşayan ve onun kazanımlarının şükrünü bilen bir il olma bilinci içindedir.
 
Öte yandan 10 yıl sonra 100. yılını kutlayacağımız Cumhuriyetimizin o süreç içerisinde demokrasi, insan hakları, hukukun üstünlüğü gibi kutsal değerlerin tam karşılığını bulduğu, huzur ve refahın en üst seviyede yaşandığı bir Türkiye idealine ulaşacağına olan inancımız da tamdır.
 
Bu inanç ve duygularla Cumhuriyeti yaşayan ve yaşatma kararlılığında olan Samsun Barosu olarak tüm meslektaşlarımızın ve vatandaşlarımızın Cumhuriyet Bayramını kutluyoruz.
 
Av.Necat ANIL
Samsun Barosu Başkanı

19.09.2024
AV. PINAR GÜRSEL YILDIRAN
BARO BAŞKANI

© Web sitesi hizmeti Türkiye Barolar Birliği tarafından verilmektedir.